Undgå synsbesvær – besøg din øjenlæge

04 June 2019
Astrid Pedersen

editorial

Har du svært ved at læse underteksterne på fjernsynet? Skal du altid holde menuen på restauranten i en helt bestemt afstand fra dine øjne for at få noget ud af den? Så er det måske på tide, at du kommer til øjenlæge.

Hvad kan min øjenlæge hjælpe mig med?

Med et regelmæssigt eftersyn hos øjenlægen kan du sikre dig, at tegn på begyndende dårligdomme relateret til øjet og øjenomgivelserne kan blive opdaget i tide. Mange øjensygdomme så som grå eller grøn stær kan måske ikke direkte forebygges, men der kan sættes en plan i værk, så du ikke lider unødigt under disse tilstande. Mennesker over en vis alder samt diabetes patienter, som er i risikogruppen for den farlige tilstand nethindeløsning bør ligeledes se en øjenlæge med jævne mellemrum, således at tidlige symptomer kan opdages.

Der ud over kan øjenlægen selvfølgelig hjælpe dig med nøjagtige synsmålinger. Selv om optometrister og optikere ude i butikkerne efterhånden er i besiddelse af meget nøjagtigt måleudstyr, er dette sjældent egnet til andet end at diagnosticere nær- eller langsynethed. Bygningsfejl, skelen og andre vigtige faktorer bliver ikke taget med i en optikers diagnose. Her har du brug for en dygtig øjenlæge, som kan hjælpe dig med at få de helt rigtige briller eller kontaktlinser, baseret på dine behov og eventuelle skavanker i øjnene.

Er du opereret for grå stær, vil du efter nogle måneder opleve fænomenet ”efterstær”. Efterstær er et fænomen, som opstår, når der dannes flere celler i linsekapslen som følge af udskiftning af øjets linse. Ved efterstær forringes og sløres synet, idet linsen bliver grumset. Hos din øjenlæge bliver du i løbet af ti minutter helbredt for efterstær ved hjælp af laser – og så er synet hurtigt skarpt igen.

Sidst, men ikke mindst, kan øjenlægen hjælpe dig med udarbejdelse af diverse syns attester på baggrund af særdeles nøjagtige målinger og vurderinger.

Du kan finde din Øjenlæge i København online på vibenshusøjenklinik.dk

More articles