Toyota søsætter en lang række elbiler

13 January 2022
Niels Geckler

editorial

Den grønne dagsorden præger nu også vores bilkøb, og der er politiske ambitioner om at få flere elbiler på gaden. De store populære mærker har alle deres el- og hybrid modeller – og nu kan du for eksempel få en fuldblods Toyota elbil  inden så længe.

Det står klart for de fleste, at alle må gøre deres for at bremse den globale opvarmning og at det handler om at mindske CO2 udslippet i atmosfæren. Vores personlige transport er en stor synder i den sammenhæng – i hvert fald når den foregår i biler med benzin- eller dieselmotor, og særligt slemt er det, hvis man sidder alene i hver sin bil med konventionel “sort” motor.

image

Vi kommer aldrig til at få folk til at opgive deres private biler her til lands, men hvis bilerne kører på strøm og denne strøm vel at mærke er “grøn” – ja så er vi nået stort skridt i den rigtige retning alligevel.

El- og hybridbiler fra Toyota

Den store japanske bilproducent Toyota er et af de etablerede bilmærker, der har en række el- og hybridbiler på beddingen og har planlagt lanceringen af en lang række nye elektriske modeller i den kommende tid. Det er nok værd at følge med i – ikke færre end 30 forskellige modeller vil koncernen have klar i 2030, har de meldt ud – og i 2035 skal det være helt slut med at producere benzin- og dieselbiler, forlyder der fra den japanske bilgigant.

Der er tale om en gigantisk investering fra Toyota – og det kan også føles som en stor investering i dit private budget, hvis du skal købe ny bil. Men det er hos mange banker muligt at få særligt fordelagtige lån til køb af en elbil frem for de konventionelle “sorte” biler. Det bør man i hvert fald undersøge, hvis man er ved at se sig om efter en ny bil.

More articles