Som vikar med VVS kan man få skæve arbejdstider

08 februar 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Hvis man kender til livet som at være vikar og nogle gange som vikar VVS, så ved man, at man nogle gange på være på stand by og vente at se, om der kommer arbejde til en – og det kan komme med kort varsel.

Det er lidt ligesom at have tilkaldevagt, hvor man kan gå derhjemme og forberede sig på at blive kaldt på arbejde, hvorfor man ikke rigtigt kan tage nogle steder hen eller arrangere noget stort, hvis man pludselig skal ud på arbejde.

For nogle mennesker kan livet som vikar være lidt træls, og man gør det mere i håbet om, at man snart får noget fast arbejde, eller at man i det mindste kan overbevise det nuværende sted om, at man er værd at fastansætte.

Andre kan godt lide livet ved, at man ikke er fast tilknyttet et sted, så man kan komme lidt rundt og prøve sig af mange forskellige steder, og man så kan få nogle forskellige arbejdsopgaver og ikke hele tiden bliver sat til at lave det samme igen og igen.

vikar vvs

En VVS vikar skal være parat i løbet af dagen

Man kan endda have sat sig for, at man bare skal slappe af en given dag, så man sover længe, men så ringer telefonen med et tilbud om en tjans som vikar, og man ved godt, at ens chancer svinger ind, hvis man takker nej, og man vil trods alt gerne have noget arbejde, så man siger ja.

Har man børn, så skal man helst have en partner, der kan hjælpe til, for arbejdstiderne det nye sted passer måske ikke med, hvad man havde planlagt den morgen, at man skulle hente børnene fra institutionen.

Det kan være svært nogle familier at få til at passe sammen, men hvis det er sådan, man trives i ens arbejdsliv, så skal man prøve at få det til at virke.

Flere Nyheder