Smukke og ensartede gulve med gulvafslibning Birkerød

01 October 2018
Astrid Pedersen

editorial

At fjerne et sundt og raskt trægulv, blot fordi det har fået lidt ridser, skrammer og pletter, er nærmest en forbrydelse. Træ er – og vil altid være – det allerbedste materiale til gulve. Og selv om det er meget moderne at udskifte sit originale trægulv med et glat beton gulv for at skabe et urbant og råt look i sin bolig, bør man således tænke sig grundigt om, førend man tager så drastisk et skridt. Skulle man ombestemme sig, og ønske at gå tilbage til et smukt og velplejet trægulv, er det nemlig utroligt dyrt at få lagt helt nye planker eller brædder. Især hvis de trægulve, der ligger i din bolig, er originale, og stammer tilbage fra den gang huset blev opført.

Pas godt på dit trægulv – du vil ikke fortryde det

For at opretholde et smukt og ensartet udseende på dit trægulv, bliver du nødt til at afsætte tid og overskud til trægulvets pleje – afhængig af, hvilken behandling trægulvet har modtaget. Et lakeret gulv, hvor træet er forseglet, vil ikke kræve det helt store – og det samme gælder malede gulve.

Har du der i mod fået behandlet dit gulv med lud eller med sæbe, kan du roligt regne med, at du mindst én gang om ugen skal vaske gulvet grundigt med speciel sæbe, som både plejer træværket og sørger for, at den hinde, som beskytter træværket mod skidt og snavs, bliver vedligeholdt og forstærket. Hvis du i en periode forsømmer denne rutine, kan du komme ud for, at hinden slides bort – og så er gulvet sårbart overfor alt fra støv, ridser og skrammer til spildte væsker og solfalming.

Genskab dit sæbebehandlede gulv med en skånsom gulvafslibning

Dette betyder dog ikke, at alt håb er ude for dit trægulv. Med en grundig gulvafslibning kan dit gulv opnå samme glød og udstråling, som det havde, da det var nylagt. Læs mere på Gulvkanonen.dk

More articles