Skødet – et lille dokument med stor betydning

08 March 2018
Emilie Jacobsen

editorial

Når du skal købe en bolig, er skødet et af de absolut vigtigste dokumenter. Det er det, der fortæller, at du ejer din bolig. Når skødet er blevet tinglyst, bliver pengene til sælgeren frigivet. Det er derfor virkelig et vigtigt dokument. Som køber kan det være rart, at du har styr på, hvornår din penge bliver givet til sælgeren. Derfor kan det være rart for dig, at du står for det med skødet. 

Det bliver mere og mere almindeligt, at det er køber, der alene står for det med skødet. Tidligere var det almindeligt, særligt vest for Storebælt, at køber og sælger deltes om udgifterne til skødet. Det kan være meget forskelligt, hvor meget udgifterne er på, når du skal have tinglyst skødet. Der er en fast standardpris på 1660 kroner, og derudover skal du betale 0,9 % af boligens værdi i tinglysningsafgift. 

De fleste vælger at få en boligadvokat til at lave skødet og tinglyse skødet. Advokaten har stor erfaring med det og kan derfor hurtigt klare det. Det er med til at gøre, at du ikke behøver at betale særlig mange penge for det. Faktisk er det så nemt at gøre det, at det ofte er advokatens sekretær, der står for at gøre det. 

Når du hører, at det er så nemt at tinglyse et skøde, kan det være fristende for dig, at du selv kaster dig ud i at gøre det. Men det er dog vigtigt, at du husker på, at hvis det ikke bliver gjort rigtigt, skal du selv betale for at få det lavet om. Er du villig til at tage den risiko og det bøvl, der er med det, kan du selvfølgelig gøre det, men de fleste vælger at lade advokaten – eller advokatens sekretær – klare det for sig. Det giver dem også mulighed for at koncentrere sig om nogle af de mange andre ting, der helt sikkert er i forbindelse med en flytning. 

Et godt firma for dig at få hjælp hos er eboligadvokat.dk/skoede

More articles