Skift til varmepumpe, og spar mange penge

14 March 2019
Astrid Pedersen

editorial

Hvis dine udgifter til opvarmning af din bolig er tæt på at vælte dit budget hver eneste vinter, bør du måske kigge på, om dit opvarmnings system er helt effektivt. Benytter du eksempelvis et gammelt, slidt fyr til opvarmning af vandet i dine radiatorer, er der en risiko for, at det ikke udnytter brændstoffet nær så effektivt, som da det var spritnyt. Brændstoffet er muligvis også steget i pris siden du fik dit fyr – og så skal du lægge udgifter til vedligeholdelse og reparationer oven i regningerne for gas, træpiller eller olie. Hvis du regner lidt på det, vil det hurtigt stå klart, at du er langt bedre tjent med en mere moderne opvarmnings metode – for eksempel en miljøvenlig og energi effektiv luft til vand varmepumpe.

Hvornår skal jeg vælge en luft til vand varmepumpe?

Når du er så heldig at være i besiddelse af et ellers velfungerende vand baseret opvarmningssystem i dit hus, kan du med fordel skifte det udtjente fyr ud med en meget mere effektiv luft til vand varmepumpe. En luft til vand varmepumpe kan holde dit hus varmt hele vinteren igennem, og samtidig opvarme dit forbrugsvand – det vand, du for eksempel bruger til brusebad – således at du ikke skal bekymre dig om at skrue op for det varme vand, når du tager bad, og samtidig holde dine stuer varme og behagelige.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

Har du ikke vandradiatorer, men varmer du i stedet dit hus op med elektriske varmeovne, er der virkelig penge at spare, hvis du vælger en varmepumpe. Her kan du med fordel installere en luft til luft varmepumpe, som – foruden at varme luften op på langt mere effektiv vis end dine gamle elpaneler – renser luften for partikler, og gør dit indeklima sundere og mere behageligt.

Find din nye varmepumpe på gramenergi.dk

More articles