Redskaberne er en skorstensfejers bedste venner

23 January 2023
Anders Hansen

Som skorstensfejer er det vigtigt at have det rigtige værktøj for at kunne yde service af høj kvalitet. Det vigtigste værktøj er børsten, som bruges til at skrubbe siderne af skorstenen og fjerne sod og creosot. Der findes forskellige størrelser afhængigt af bredden på din skorsten.

Andre vigtige redskaber er skorstensstænger, som hjælper dig med at nå ind i svært tilgængelige rum, forlængerstænger, som giver ekstra rækkevidde, en støvsuger, som eliminerer snavs efter rengøring, og en stige eller et stillads til at komme op i større højder. Yderligere ting som f.eks. spandkroge gør det muligt at hænge dine spande højt oppe, når du udfører visse opgaver.

En skorstensfejer skal også have forskelligt sikkerhedsudstyr som f.eks. en støvmaske, sikkerhedsbriller og beskyttelsesbeklædning for at undgå at blive forbrændt af gnister. Desuden kan der om nødvendigt anvendes en sele for at give ekstra sikkerhed, når man klatrer på høje overflader.

skorstensfejer

Endelig er det vigtigt at have det rigtige værktøj til skorstensreparationer, f.eks. murskeer og mørtel til reparation af beskadigede mursten eller mørtelfuger. Ved hjælp af disse vigtige redskaber kan en skorstensfejer yde en førsteklasses service og sikre, at din skorsten fungerer sikkert og effektivt.

Kan en skorstensfejer arbejde i al slags vejr?

De værktøjer, der er beskrevet ovenfor, er afgørende for, at en skorstensfejer kan arbejde sikkert og effektivt, uanset vejrforholdene. Under våde eller blæsende forhold kan en sele eller et stillads f.eks. give ekstra stabilitet, når der arbejdes i større højder.

Desuden beskytter sikkerhedsbriller og støvmasker mod snavs, der kan blive opslået under rengøringen. I sne eller is kan der være behov for særligt udstyr, f.eks. en forlængerstang med en snobørste til at nå længere ind i skorstenen og fjerne ophobninger. En skorstensfejer kan bruge disse værktøjer året rundt for at sikre din families sikkerhed ved at holde din skorsten ren og sikker under alle vejrforhold.

Mangler du en skorstensfejer? Så skal du ikke kigge længere end til: http://skorstensfejerflemming.dk/.

More articles