Overrask vennerne med din egen hjemmebryggede øl

06 oktober 2020
Lotte Hindsberg

Forstil dig at solen skinner, der er gang i grillen og lige om lidt kommer dine venner på besøg og i skal have en hyggelig eftermiddag og aften sammen. Der kommer sikkert også et par øl på bordet og det er så her at dagens overraskelse så kommer ind. I stedet for supermarkeds tilbuds øl vil du overraske dem med din helt egen hjemmebrygget øl. Det kan også være at dine venner har smagt flere af dine øl, men denne her er nøje afstemt med dagens menu.

Interessen for at brygge ens egen øl er steget kraftigt de seneste år. En af årsagerne til dette er der er kommet mange microbryggerier og danskerne har fået smag for specialt brygget øl. Samtidig er det en hobby der tiltaler meget, da den kan dyrkes af alle og kan være lige så nem eller teknisk som man ønsker sig. Hos albryg.dk er det muligt at købe udstyr til ølbrygning. Både som nybegynder, men også som øvet.

Det var kvinderne der bryggede øllet

I dag ser mange ølbryggeriet som noget mænd gør. Hvad enten det er professionelt eller på hobbyplan. Sådan har det ikke altid været. Snarere tværtimod. Øllet har på verdensplan været kendt i omkring 8000 år og i Danmark er der fundet rester der er 5000 år gamle og som viser at der blev drukket øl. 

Det har op igennem tiden været kvindernes ansvar at brygge øl og det har ikke været en lille opgave. I nogle perioder har det daglige indtag af øl været på omkring 5 liter pr. person. 

Det er først de sidste par hundrede år at mænd er begyndt at brygge øl og sælge det og her har det også udelukkende været et fænomen i byerne, hvor der også blev dannet bryggerilaug. På landet forsatte kvinderne med at have ansvaret for ølbrygningen. 

Flere Nyheder