Lav mad og øl selv på restaurant

17 October 2018
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Når man går på restaurant, forventer man, at man sætter sig til bords, får et menukort og bestiller det ønskede mad, som bliver tilberedt af uddannede kokke.

Sådan er standardopfattelse af serveringssteder, om det så omfatter alt fra en kro, et værtshus med mad, en café, en restaurant eller noget derimellem.

Hvis man selv skal hen og lave maden og blandt andet selv brygge øllen, så vil man jo mene, at man er blevet snydt for en oplevelse eller i det mindste skal have afslag i ens regning for besøget.

Men tænk bare på det moderne hjem: Rammerne er blevet brudt mellem køkken og serveringsrum, såsom stuen, hvor begrebet om et “samtalekøkken” efterhånden har eksisteret i en årrække, hvor værten kan underholde sine gæster, mens maden bliver tilberedt.

Den tendens er faktisk ved at udvikle sig videre til oplevelsesøkonomien, hvor et besøg på en restaurant sagtens kan udvikle sig til andet end det, som det har fungeret som i flere hundrede år.

Kunderne forventer ofte noget ekstra, når de skal have mad serveret, hvorfor restauranterne forsøger at forny sig og iberegne brugerens personlige præg på oplevelsen.

Derfor ser man blandt andet, at kunderne bliver inviteret ind i køkkenet, der ellers ikke er forberedt kunderne og slet ikke er dekoreret til kundebesøg.

Den tendens er der blevet udviklet på, så selve besøget kan udvikle sig til en symbiotisk oplevelse, hvor kunderne kan være med til at påvirke madlavnings- og brygningsprocessen.

Der findes nemlig hele events, hvor man kan lege et lokale til formålet med selv at lave ens mad og brygge ens egen øl.

Det hele sker dog under kyndig bevågenhed, så man aldrig står helt alene med processen, hvorfor man kan få råd og vejledning af personale, der har forstand på det hele.

På den måde kan være med til at lave et unikum af en smagsoplevelse for sig selv og andre.

 

 

More articles