Jævne, glatte og ensartede gulve med en professionel gulvslibning

06 January 2019
Astrid Pedersen

editorial

Et grimt, gråligt og mat trægulv med tydelige mærker efter slitage er ikke noget udpræget aktiv for en bolig. Således er det sjældent tilstrækkeligt at friske malingen på vægge og lofter op, hvis boligen skal fremstå smuk og velholdt, for eksempel i forbindelse med et salg. Potentielle købere vil med det samme lægge mærke til de triste og slidte trægulve i løbet af en fremvisning eller et åbent hus arrangement. Og dette vil påvirke deres vurdering af boligens værdi i en negativ retning.

Øg værdien af din bolig med en gulvslibning

Hvis du virkelig ønsker, at en let renovering skal batte noget på værdifronten, bør du tage dine slidte trægulve under kærlig behandling. Du behøver dog hverken at skifte gulvet ud, eller skride til skrappe midler som for eksempel en gulvafhøvling.

Det slid, som viser sig i trægulve, er nemlig for det meste kun overfladisk, og kan fjernes ved en skånsom og effektiv gulvslibning. De faktorer, som får gulvet til at fremstå grimt og nusset, er for det første misfarvninger fra nedtrådt skidt og støv – de såkaldte slidspor – som fremkommer, når træværkets overflade er så slidt, at den beskyttende hinde af eksempelvis sæbe eller olie er slidt bort.

Når gulvet er nået til dette stadie af slitage, aflejres støvet i de indtørrede fibre i træets overflade – og det samme gælder spildte væsker, som danner grimme skjolder og skæmmende pletter i det før så ensartede gulv. Samtidig er et slidt gulv ekstra udsat for solens blegende stråler, som falmer gulvet til en grim gullig tone på udvalgte steder. Ved en gulvslibning fjernes al denne overfladiske slitage, og gulvet bliver pænt og ensartet igen.

En professionel gulvmand kan klare opgaven på få timer, og samtidig hjælpe dig med en passende efterbehandling, som får dit trægulv til at stå så smukt som nyt. Læs mere på gkservice.dk

More articles