Hvor tykt er det betongulv?

10 maj 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Et betongulv kan faktisk godt narre en lidt, for beton kan være godt komprimeret, og der skal jo ikke meget beton til, førend det virkelig vejer til, så man skal bruge maskiner til at bære det, lægge det og ikke mindst smadre det.

Så man kan stå ovenpå noget beton, der udgør et gulv, og så kan man have den tro, at det er et tykt gulv, men så snart man begynder at hoppe på den, så kan man mærke, at det giver efter.
I så fald er det bedst at se komme væk, inden det braser sammen, specielt hvis man befinder sig flere etager opp!

Et betongulv er mest sikret, når det er tykt, men det er ikke tykkelsen alene, der sørger for, at gulvet kan holde, selvom det er en fordel, når det er relativt tykt.

Det handler også om, hvor gammelt det er, om det er gået i stykker og mere til.

betongulv

Et betongulv kan være tykt og tyndt

Måske havde man bare ikke så meget beton at gøre godt med, så man måtte spare på tykkelsen samt kvaliteten på det, men det er sådan noget, som der ender med at sparke en bagi senere.

Der er jo en grund til, at der er så mange regler til, hvordan man bygger med beton og meget andet, og det er også nogle ting, som man kontrollerer efterfølgende og laver kontrol på.

Men der kan jo være noget galt i betonen indvendigt, som man bare ikke kan se, og det gør det i så fald ikke godt, hvis det er en tyndt lag.

Så man bør gøre sit for selv at tjekke det beton efter, både når man lægger det, men så sandelig også i tiden efter.

Der skulle jo helst ikke ske noget uheldigt, og hvis der er mennesker involveret, så er det ekstra uheldigt!

Flere Nyheder