Hjælp til ændring og tinglysning af skøde ved boligkøb

11 March 2018
Astrid Pedersen

editorial

Når et hus eller en lejlighed skifter hænder, er det ikke udelukkende et spørgsmål om, at der skal underskrives en købsaftale, og at penge skifter hænder. Det tilhørende dokument, som vitterliggør ejerforholdet over for offentligheden, skal også opdateres, så det afspejler det nye ejerforhold – det vil sige, boligens nye ejers kontaktoplysninger. Dette dokument kaldes et skøde – og selv om købet er fuldbragt ved underskrivelse af slutsedlen, kan det have vidtrækkende konsekvenser, hvis skødet ikke er ændret, og det opdaterede skøde lovmæssigt tinglyst.

Udfærdigelse af skøde eller ændring af skøde samt tinglysning ved boligadvokat

Skødet er et officielt dokument, som dokumenterer ejerforholdet over for offentligheden. Hvis skødet stadig står i den gamle ejers navn, kan du risikere, at han enten optager lån i boligen, eller sælger boligen til anden side, selv om du allerede har købt den – såkaldt dobbeltsalg. Derfor er det vigtigt, at du så hurtigt som muligt efter, at handelen er afsluttet, får opdateret dit skøde og tinglyst ændringerne.

Ved ændring af skøde skal såvel køber som sælger underskrive skødet. Nu om stunder foregår det nemt via nettet ved hjælp af NemID. Dernæst skal skødet tinglyses. Dette foregår også digitalt – og din boligadvokat kan sagtens hjælpe dig med dette også. Hvis du overlader opdatering eller ændring af skøde i forbindelse med boligkøb til din boligadvokat, slipper du for besværet ved selv at skulle forestå denne handling.

Ændring og tinglysning af skøde ved erfaren boligadvokat sikrer dig, at den officielle procedure følges til punkt og prikke.

Hvornårskal jeg ændre mit skøde?

Det er ikke kun i forbindelse med boligkøb, at skødet skal ændres. Hvis boligens ejerforhold ændrer sig af andre årsager, for eksempel fraflytning og overdragelse af boligen ved skilsmisse eller samlivs ophør, skal skødet ligeledes opdateres, så det kun er den retmæssige ejer, som fremgår af dokumentet. Du kan få hjælp til ændring og tinglysning af skøde hos https://eboligadvokat.dk/skoede/

More articles