Gør ungerne glade med en hyggelig sandkasse til haven

29 marts 2021
Astrid Pedersen

Har du børn, kender du sikkert alt til de daglige ture til den lokale legeplads. Det er sjældent nogen særskilt fornøjelse for forældrene – og i mange tilfælde er det også en blandet oplevelse for børnene.

En lokal legeplads kan hurtigt blive et særdeles befolket område fyldt med råbende og larmende børn. De populære lege redskaber så som gynger og rutsjebaner kan trække alenlange køer. Og så er der bestemt ingen garanti for renheden af sandet i den fælles sandkasse.

Lav din egen legeplads til ungerne i haven

Derfor kan du med stor fordel, såfremt du og din familie er så heldige at være i besiddelse af et hus med have, oprette en hjemme legeplads til dine børn.

Med en legeplads i egen have slipper både du og ungerne for den lange tur ned til den kommunale legeplads, og for at skulle stå i kø. Dit barn slipper for den stress som kan være forbundet med at skulle forholde sig til ældre og større børn med et mere voldsomt og udad reagerende lege mønster. Og du slipper for at skulle tilbringe tid på en bænk hvorfra du kan holde øje med podernes leg.

Til din legeplads i haven skal du selvfølgelig bruge gode udendørs lege redskaber i solid kvalitet. De fleste børn sætter pris på helt enkle redskaber så som for eksempel et gyngestativ eller et legehus. Og til de helt små kan du anskaffe en hyggelig sandkasse.

Hvilken sandkasse skal jeg vælge til min hjemmelegeplads?

Du bør vælge en sandkasse som i størrelse passer til din have. En sandkasse behøver ikke at være enorm for at kunne udgøre den ideelle ramme for hyggelig og opbyggelig leg. Du bør dog altid vælge en sandkasse med låg så at den kan dækkes af når den ikke er i brug. Find et stort udvalg af sandkasser på ude-leg.dk.

Flere Nyheder