Giv det gamle trægulv nyt liv med en grundig gulvafhøvling i Solrød

08 May 2019
Astrid Pedersen
image

editorial

Er din nye bolig forsynet med trægulve, kan du regne dig selv som værende heldig. Trægulve er et stort og nærmest uvurderligt aktiv for en bolig – især hvis de sunde og intakte. Er de oven i købet originale og massive, kan det næsten ikke være bedre. Også selv om de fremstår slidte, grimme – og helt eller delvist dækket af gammelt lak eller fernis, som ikke just giver det bedste samlede indtryk.

De kan nemlig efter al sandsynlighed sagtens blive rigtig flotte med den rette behandling. Og du bør gøre dit ypperste for at bevare dit trægulv – det kan hurtigt vise sig at repræsentere en stor værdi for din bolig, skulle du en dag beslutte dig for at sælge den igen.

Skift ikke gulvet ud – få det til at stråle igen med en gulvafhøvling

Du bør i hvert fald ikke rykke det gamle trægulv op, blot fordi det fremstår trist og grimt. Neden under den slidte fernis kan der nemlig sagtens gemme sig et rigtig flot trægulv – og der skal blot en gulvafhøvling til for at afdække dette.

Til at begynde med er det vigtigt, at du får en erfaren og professionel gulvmand til at vurdere dit trægulvs beskaffenhed. Det skal nemlig have en vis tykkelse for at kunne holde til en gulvafhøvling, hvor helt op til fem millimeter af overfladen skrælles bort.

Viser det sig, at det gamle trægulv stadig indeholder tilstrækkeligt materiale til at kunne tåle en gulvafhøvling, vil din gulvmand udføre opgaven med præcision og omhu. Når selve den indledende gulvafhøvling er overstået, og den gamle overflade således skrælles væk, vil gulvmanden følge op med en gulvafslibning for at finslibe gulvet. Til slut vil gulvet få en afsluttende behandling – for eksempel med olie eller sæbe – som beskytter træværket og får dit trægulv til at stråle.

Få et godt tilbud på gkservice.dk

More articles