Find dit domænenavn blandt ledige domæner

25 April 2022
Astrid Pedersen

editorial

Når du står for at skulle starte en virksomhed op, bør du overveje dens navn grundigt. Det er nemlig ikke tilrådeligt at ændre navnet på en virksomhed hen ad vejen – så du skal helst ramme rigtigt fra begyndelsen.

Det kan være endog særdeles vanskeligt at finde det rette firmanavn. Virksomhedens navn skal selvfølgelig helst afspejle virksomheden og give et fingerpeg om dennes identitet og DNA.

Samtidig må navnet ikke virke fortænkt eller konstrueret, og det er vigtigt at du ikke prøver at lave det til et ordspil. Dette kan nemlig stjæle opmærksomhed fra selve virksomheden. Der ud over er det vigtigt at navnet er nemt at huske, og ikke alt for langt. Og endelig bør navnet kunne omsættes i et domæne.

Hvad er et domæne, og hvad har det med virksomhedens navn at gøre?

Et domæne er meget kort fortalt virksomhedens digitale navn ud ad til. Dit domæne navn er alt hvad der kommer efter www. og før .dk eller .com i din internetadresse.

ledige domæner

Når dine kunder skal besøge din hjemmeside er det dit domæne de indtaster i browserens adresse bjælke. Derfor skal dit domæne hest være så kort som muligt, og samtidig nemt at huske. Du skal således overveje dit firmanavn grundigt, og overveje hvordan det vil se ud som domænenavn.

Mindst lige så vigtigt er det at dit firmanavn er unikt, så at det skiller sig ud fra mængden. Et unikt firmanavn kan også lettere fungere som domæne. Og der vil være langt større sandsynlighed for at dit ønskede domæne rent faktisk er ledigt.

Hvordan vælger jeg et ledigt domæne til min nye virksomheds hjemmeside?

Først og fremmest skal du undersøge om dit ønskede domæne er ledigt. Det kan godt være vanskeligt at finde ledige domæner i Danmark, så her skal du gøre dig umage og udvide stor kreativitet. Læs mere på http://xn--ledigedomner-fdb.dk/.

More articles