Få kvalificeret rådgivning til dit boligkøb af en boligadvokat

27 juli 2020
Lotte Hindsberg

En boligadvokat er en jurist der har specialiseret sig i bolighandler og han er derfor ekspert i at rådgive når det kommer til køb og salg af bolig. Står du og skal sælge din bolig kan han f.eks. rådgive dig omkring valg af salgsmetode og kan samtidig også hjælpe dig med at forhandle en pris med den valgte ejendomsmægler. 

Som køber kan det især betale sig at have en boligadvokat med, når der skal købes en ny bolig. Både når der skal forhandles med sælger og i form af det praktiske med tinglysning af skødet. Men udover selve boligkøbet, kan man som køber med fordel allerede i processen når der skal findes en bolig, have god gavn af en boligadvokat.

Før det endelige boligkøb

Inden du har fundet den bolig du gerne vil købe, kan du med fordel få din boligadvokat til at undersøge om der ligger en lokalplan hos kommunen der kan påvirke din lyst til at købe boligen eller en bolig i det område. Det kan være både positivt som negativt. Måske er der planer om et indkøbscenter der gør dine indkøb nemmere med det kan også være at der er planer om at lægge en motorvej i din baghave. Det er noget de fleste ikke synes særlig godt om uanset hvor praktisk det kan være.

Under og efter boligkøbet

Under forhandlingerne med sælger kan du drage nytte af din advokats erfaring og ekspertise. Han er en erfaren forhandler og ved hvor det typisk er muligt at få et nedslag i prisen. Vælger du selv at forhandle, så husk at få et forbehold med der sikre, at aftalen kun er gyldig, såfremt din advokat har sagt god for den. Skødet skal derefter tinglyses. Det sker i dag digitalt ved hjælp af NemID. Først når skødet er tinglyst er handlen endelig.

Flere Nyheder