Få den bedste hjælp hos lokal tandlæge i Aarhus

19 September 2022
admin

editorial

Tandlæger tilbyder en række behandlinger, der kan hjælpe med at bevare mundhygiejnen og forebygge sygdomme som f.eks. huller i tænderne og parodotose. For at bevare en god mundhygiejne er det vigtigt at besøge tandlægen regelmæssigt til kontrol og rensning.

Et tandlægekontrolbesøg omfatter normalt en visuel undersøgelse af tænder og tandkød samt en tandrensning. Under tandrensningen fjerner tandlægen plak og tandsten, der har ophobet sig på tænderne. Tandlægen kan også polere tænderne for at fjerne eventuelle overfladepletter.

Hvorfor får jeg huller i tænderne?

Karies opstår, når plak og bakterier ophobes på tænderne og danner syrer, der æder emaljen op. Huler i tænderne kan opstå, hvis du ikke børster og bruger tandtråd regelmæssigt, eller hvis du spiser sukkerholdige fødevarer og drikkevarer.

Hvorfor får jeg parodontose?

Parodontose er en infektion i tandkødet, som kan skade knoglen omkring tænderne. Parodontose skyldes normalt plak og bakterier, der ophobes på tænderne. Hvis den ikke behandles, kan den føre til tab af tænder samt forfald af gummer og kæbe knogle.

tandlæge aarhus

Hvad kan tandlægen hjælpe mig med?

Hvis du har tandpine, tandkødsinfektion eller andre mundhygiejneproblemer, kan tandlægen behandle dig. Nogle af de mest almindelige behandlinger, som tandlæger tilbyder, omfatter:

– Tandudtrækning

– Tandfyldninger

– Behandling af rodbehandling

– Tandimplantater

– Kroner og broer

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en kunstig tand, der placeres i kæben for at erstatte en manglende tand. Implantatet er lavet af metal og er kirurgisk implanteret i kæbeknoglen. Når implantatet er helet, placeres en kunstig tand (krone) ovenpå det. Tandimplantater bruges normalt til at erstatte en eller flere manglende tænder. De kan også bruges til at støtte proteser.

Hvad er kroner og broer?

Kroner og broer er to almindelige tandbehandlinger. Kroner bruges til at dække og beskytte en beskadiget tand. Broer bruges til at erstatte en eller flere manglende tænder. Både kroner og broer er fremstillet af kunstige materialer som f.eks. porcelæn eller metal. De er specialfremstillet, så de passer til farven på dine naturlige tænder. Læs mere på clemenstand.dk.

More articles