Et moderne hjem kan ikke undvære en vaskemaskine

05 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er faktisk ikke så mange årtier siden, at sådan noget som vaskemaskiner var noget, som kun de rigeste havde råd til.

Alle andre måtte vaske deres tøj i hånden, i en balje og tørre det i gården eller have og håbe, at det ikke begyndte at regne – eller andre rendte med tøjet.

Senere blev det så muligt at tage på møntvaskerier, og den slags findes endnu, selvom det langsomt begynder at blive en uddøende race i hvert fald i Danmark at have den slags, for de fleste huse har sådan en maskine samt en tørretumler, og selv i lejlighedskomplekser kan man vaske i kælderen.

I sådan et tilfælde behøver man nok ikke en vaskemaskine, medmindre man vil være sikker på at kunne vaske og til hver en tid, hvor andre heller ikke kan få adgang til ens tøj.

Men ellers bør de fleste hjem have en vaskemaskine nu om stunder, når man ser på prisen på sådan en maskine, som man også kan få på udsalg – og det er trods alt bedre end slet ikke at have en.

En vaskemaskine hører hjemme i langt de fleste boliger

Desuden er det muligt at købe sådan en maskine på afbetaling, hvis man ikke lige kan lægge det fulde beløb for den med det samme, eller man kan låne penge til sådan en maskine.

For i den moderne og travle hverdag har man simpelthen bare ikke tid til at vaske tøjet i hænderne og vente på, at vejret er godt nok til, at man kan tørre det udenfor.

Det gør jo ikke så meget, hvis man er studerende og ikke har råd eller adgang til sådan en maskine, at man skal hjem til forældrene og vaske tøj, men er man blevet en familie med børn, så bør man klart have den maskine derhjemme.

Flere Nyheder