Er du vitterligt klar til dit første bilkøb?

12 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Ens første bilkøb kan komme tidligt i livet, mens det for andre bliver en luksusting, som man langt om længe får råd til, når man er langt op i voksenalderen – og andre venter så endnu længere med at få anskaffet sig en bil.

For der er dem, der går så meget op i køretøjer, at de anskaffer sig en scooter eller en knallert, lige så snart de kan og er gamle nok, og derfor sparer de også sammen til den bil, som de agter at kunne køre i, så snart de har fået kørekortet samme dag.

Der er nok lagt sådan en målrettet plan, at man allerede har fundet sig sin bil i god tid og har anskaffet sig den, så man kan skynde sig hjem samme dag fra køreskolen, når man har fået kørekortet (selvfølgelig i første forsøg), at man kan tage den første, officielle køretur bag rattet med det samme.

Men som bekendt er et kørekort ikke billigt at få sig, og det er det heller ikke med at få en bil i Danmark.

Hvordan skal dit første bilkøb finansieres?

Det er de færreste unge mennesker, der har råd til at købe en moderne bil helt ny, og selv ældre mennesker bruger hele livet på at drømme om den slags.

Så kan man lease en bil, men selvom det har sine fordele, så føler man ikke rigtig, at den bil er ens egen, så man vil vitterligt gerne have bilen stil at så i ens ejerskab.

Selvfølgelig kan man købe en noget brugt bil, men selvom den så formentlig er billigere end en ny bil, så kan den være så ramponeret, at man ender med at skulle til mekanikeren alt for tit, så den i længden bliver dyr at have.

Endvidere har man forsikring, brændstof og andre ting, der skal sørges for ved bilen.

Derfor vælger mange at låne penge til en bil, da det er helt normalt at gøre og ofte det eneste, som man kan gøre – og det kan du jo også gøre.

Flere Nyheder