Empatisk og professionel misbrugsbehandling ved kompetent personale

02 November 2018
Astrid Pedersen

editorial

Et misbrug er en kompliceret sag. Misbrugets og afhængighedens art varierer meget fra person til person. Derfor findes der ikke nogen one size fits all løsning, når det handler om behandling af misbrug, som for eksempel alkoholisme, ludomani, sex afhængighed eller afhængighed af hash, marihuana eller andre euforiserende stoffer.

En misbrugsbehandling bør tage udgangspunkt i individet selv, og den bagage i form af eksempelvis traumer og hårde barndoms minder, vedkommende har med sig. Misbrug opstår ikke ud af ingen ting – ofte er der en sammenhæng imellem livsændrende begivenheder som for eksempel en hård skilsmisse, en fyring, et dødsfald i familien eller andre stressende faktorer, som trigger afhængigheden og trangen til virkelighedsflugt gennem stoffer, alkohol, sex eller spil. Og dette er grunden til, at det er vigtigt, at behandlingen af misbruget foregår i så professionelle rammer som muligt, hvor der tages hensyn til den enkelte misbrugsramtes livshistorie og personlige problemer.

Få den rette misbrugsbehandling på et professionelt behandlingscenter

Er du pårørende til en misbrugsramt, føler du sikkert både sorg, smerte og afmagt, når du forsøger at forholde dig til misbruget. Derfor bør du søge hjælp hos et misbrugs- eller behandlingscenter, hvor du kan få råd og vejledning til, hvorledes du kan hjælpe din ven, kollega, nabo eller dit familiemedlem med for det første at erkende sit problem, for det andet at komme i behandling.

Hos Behandlingscenter Søby Park kan du som pårørende få hjælp til de indledende øvelser samt til tilrettelæggelse af et fem ugers behandlingsforløb på selve centeret, med mulighed for opfølgende ambulant behandling. På den måde kan du sikre din nære og kære, at vedkommende får den bedst mulige behandling for sit misbrug, samtidig med at vedkommende rustes til at kunne bygge en ny tilværelse op uden afhængighed og misbrug. Du kan læse meget mere om misbrugsbehandling på behandlingscentersoebypark.dk

More articles