Det skal du være opmærksom på, når du køber en brugt bil

08 September 2020
Lotte Hindsberg

Står du i en situation hvor du er på udkig efter en ny brugt bil, er der flere ting du skal undersøge først før du underskriver købsaftalen, der er med til at sikre at du ikke har købt det berømte smykket lig. 

Start med at læse om den biltype du har i tankerne. Hvad er erfaringen med bilen. Hvad er dens styrker og svagheder. Hvad går typisk i stykker og er det dyrt at få repareret. Hvis det viser sig at det er dyre reparationsregninger skal det afspejle sig i købsprisen. Det kan f.eks. være brugte biler på Lolland.

Kør en lang tur i bilen

Når du er ude og kigge på bilen og det er underordnet om det er hos en bilforhandler eller en privat sælger, er det en god ide at starte med at køre en lang tur i bilen. Tøver sælger bør du lede videre efter en anden til. Formålet med turen er at lære den at kende. Du skal både ud op motorvejen og en tur ind i byen. Køre du blot rundt om hjørnet finder du udelukkende ud af at bilen kan starte. Det skal gerne være en tur på en 30 min. Finder du fejl som udbedres, bør du tage en tur mere.

Få en uvildig mekaniker til at undersøge bilen

At en bil er nysynet er ikke det samme som at den er uden fejl. Blot at den er lovlig at køre i. Derfor er det en god ide at få en uvildig mekaniker at undersøge bilen inden du køber den. Evt. fejl skal udbedres eller der skal ske et nedslag i prisen. Det er også muligt at få indføjet et forbehold for mekanikerbesøg i købsaftalen. Får du ikke det kan du ikke efterfølgende komme til sælger og få udbedret skjulte skader, da du har købt bilen som beset. 

More articles