Sådan sikrer du dig et billigt lån

20 January 2020
Emilie Jacobsen

editorial

Når du skal låne penge, er det selvfølgelig altid vigtigt, at du sikrer dig, at du kan låne dem til en så favorabel pris som muligt. Det er lige meget, om du låner penge til et hus eller tager et forbrugslån. Når du låner penge til et hus, ligger renten dog væsentligt lavere, end hvis du skal tage et forbrugslån. Derfor kan det betale sig for dig, at du er ekstra kritisk, når du gerne vil tage et forbrugslån. 

Et af de steder, hvor du har mulighed for at sammenligne priserne på forbrugslån, er på hurtigudbetaling.dk. Der skal du holde øje med den procentsats, der hedder ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent, og at det er derfor et tal, der både dækker over renterne og gebyrerne i forbindelse med lånet. Som du hurtigt vil opdage, er der stor forskel på, hvor høj ÅOP er for de forskellige lån. Derfor er det først og fremmest værd for dig at gå efter de lån, der har en lav ÅOP.

Når du ser på ÅOP, vil du altid se, at den bliver angivet som et spænd mellem et lavere og et højere tal. Du er selvfølgelig interesseret i at få en så lav ÅOP som muligt, men hvordan kan du det, når firmaet tilbyder lån til flere forskellige? 

Når du søger om et lån, foretager firmaet et beregning ud fra dine oplysninger. Derefter sender de dig et tilbud på, hvor meget du skal betale for at låne penge hos dem. Det er først, når du modtager tilbudet, at du reelt kan se, hvor mange penge du skal betale for at tage lånet. Du er ikke forpligtet til at tage imod et tilbud, derfor er det en god ide, at du søger om lån hos forskellige firmaer. Så lån penge, når du har undersøgt markedet lidt nærmere. 

More articles