Sådan får du den smukkeste have

28 November 2020
Lotte Hindsberg

editorial

De fleste haveejere som interesserer sig for sin have, ønsker at have en dejlig have – gerne fuld af blomster og andre grønne planter.

Det er er vigtigt når du sidder og planlægger din have, er hvad du har af tid og lyst til at bruge i haven. En smuk have kommer nemlig ikke af sig selv. Det kræver tid, sved og ømme muskler man ikke viste man havde.

Heldigvis er en dejlig have mange forskellige ting. Nogle er vilde med staudebede, hvor der ikke findes så meget som en enkelt ukrudsblad. Andre er mere til det vilde look.

Krukker er smukke og nemme at holde

Hvis du høre til dem der ikke har lyst eller tid til at bruge dine weekender i haven på knæ for at luge, men stadig gerne vil have en smuk have, kan du med fordel investere i krukker og så plante blomster i krukkerne. Udover vand vil de kræve minimal vedligeholdelse hen over sommeren. Du kan enten købe blomster eller også kan du så frø. Du skal dog passe på med hvilke blomster du køber og sætter hvornår. 

Stedmorblomster er gode i det tidlige forår, da de kan tåle frost. Planter du påskeliljer og margeritter, kan du risikere at du skal på planteskolen igen efter nye planter, hvis der skulle komme nattefrost.

Med mindre at du ikke har noget imod at slæbe krukkerne ind om efteråret, så husk at tømme dem for jord og sikre dig at krukkerne er frostsikre. Ellers er der stor risiko for at du til næste forår, skal have den store tegnebog op og ud og købe nye krukker. 

Husk også at plante lidt krydderurter i nogle af krukkerne. Ikke alene er de smukke, de dufter godt, smager godt i maden og sidst men ikke mindst, er bierne glade for dem. Samtidig er de både pæne om foråret og om efteråret.

More articles