Som alkoholiker skal man ikke begynde på ølbrygning
Alkoholisme er faktisk et udbredt fænomen, og alene i Danmark er der flere mennesker, der er alkoholikere eller har et overdrevet forbrug af alkohol, end du lige tror.
Og de fleste alkoholikere er faktisk bevidste om den slags, men de vælger ikke at gøre noget ved det, for det er en sygdom som meget andet, der kræver behandling; og det er sjældent, at man kan behandle sig selv.
Men styrken til sygdommen, alkohol, er meget omgængeligt i det danske samfund og koster ikke så meget, så det er let at få fat i, selv for de mennesker der ikke har så mange penge.
Dog ved langt de fleste alkoholikere godt, at den er gal med dem, og det finder det uheldigt, at de så tit besøger den samme butik for at købe billig alkohol.
De gad godt holde deres misbrug for dem selv, så andre ikke kunne se det, men hvordan gør man lige det?
Nogle overvejer måske ølbrygning.
Alkoholikere skal holde sig langt fra ølbrygning
De fleste tænker alkoholikere som mennesker, der holder til i rendestenen, men der er også dem, som man vil kalde “funktionelle alkoholikere”, der godt kan styre et arbejde og betale regninger med videre.
Det er den slags, der måske godt i seriøst omfang kan begynde at overveje, at de skal investere i at brygge øl selv, for så kan de holde deres misbrug for dem selv.
Det er ikke fordi, de vil dele oplevelsen med andre, og de har ikke ambitioner om at blive en brygmester og udgive og sælge øl – de vil bare lave øl til dem selv.
Hvis man endda bor langt ude på landet, så er det også lettere på den måde, så man ikke risikerer, at alkoholikere kører spirituskørsel på jagt efter mere alkohol.
Men det er ikke en gunstig løsning at begynde som alkoholiker at brygge øl selv.