Hvordan arbejder en psykolog?

28 March 2020
Astrid Pedersen

editorial

En psykolog benytter sig af forskellige metoder til gennem samtale at nå ind til de underliggende aspekter af en given problematik. Disse metoder kaldes under eet samtale terapi, og indbefatter eksempelvis kognitiv og meta kognitiv terapi.

Når du besøger en psykolog med henblik på at få hjælp til dine psykiske og mentale problem stillinger, vil du således med stor sandsynlighed forventes at være åben for dialog. Det kan godt virke rigtig grænseoverskridende at skulle tale om meget private og personlige anliggende med en vildt fremmed. Men her skal du huske, at en psykolog er en professionel behandler på samme måde som en læge, og således underlagt tavsheds pligt.

En autoriseret psykolog er ligeledes uddannet til at fungere som en art sjælesørger. Det vil sige, han eller hun vil aldrig dømme dig, og altid behandle dine individuelle følelser med respekt og nøgtern vurdering. Der vil altid blive taget udgangspunkt i din unikke historik. Ingen professionel psykolog vil benytte sig af one size fits all modeller i sit behandlings arbejde, men basere dit forløb på din unikke historik og de problem stillinger, du har med i bagagen.

Hvordan kan en psykolog hjælpe mig?

De fleste psykologer arbejder inden for særlige speciale områder, eksempelvis par terapi, sorg arbejde, familie terapi eller behandling af stress. Det er altid en god idé at finde en psykolog, som har speciale inden for behandling af netop den problemstilling, du bakser med.

Hos autoriseret psykolog Lars Bjarnø kan du eksempelvis få tilbud om behandling af eksistentielle kriser, for eksempel i forbindelse med sorg, trauma, depression eller stress. Lars Bjarnø har mange års erfaring inden for behandling af psykiske og mentale lidelser som er opstået på baggrund af livs ændrende begivenheder, og som trækker dybe spor i den daglige tilværelse.

Du kan læse mere, og booke tid til en samtale hos din psykolog på Nørrebro, på larsbjarno.dk

More articles